Opplev nord og du vil aldri glemme det!

Posted By on Aug 15, 2017 |


/Inneholder annonselenke mot Stkfinans.no/


Som jeg sa på forsiden: jeg bor nordpå og selv om jeg mange ganger kan rive meg i håret over akkurat dét (sånn rent værmessig) er jeg i svært mange aspekter av livet takknemlig for et jeg bor der hvor jeg bor.

Vakre nord norge

Norge Norge kan sannelig være vakkert – sommer som vinter!

Jeg kan naturligvis ta den negative tingen aller først, så har vi ryddet den av veien for godt i denne artikkelen i hvert fall: været om sommeren! Jeg kan bli litt værsyk sommerstid ettersom man ikke opplever så altfor mange deilige, solrike og varme dager, men slikt blir man vant til over tid og etter hvert så går man inn i en slags likegyldighet overfor dette ‘problemet’. Nok negativitet – nå skal jeg skryte litt av der hvor jeg bor: deilige Nord-Norge!

Litt om min plass!

Hvis du aldri har vært nordover før så er dette noe jeg er nødt til å anbefale deg på det aller sterkeste. Det er så mye flott å oppleve og dette gjelder både sommer som vinter. Husk: det er mørkt om vinteren og det er lyst om sommeren. Er man heldige med været når man besøker landsdelen kan man få seg noen opplevelser som man knapt trodde var mulig. Vi bruker mye tid ute, men heldigvis har vi et hus fylt av glassvinduer fra topp til tå, og vi får dermed oppleve naturen på nært hold uansett hvilket vær og føre det er. Jeg innser at jeg er heldig på den måten, for er det noe min familie har rundt oss, så er det natur. Det er skogen rett utenfor vinduet og vi har daler som strekker seg innover fra huset vårt og inn mot fjellene. På den andre siden av huset har vi en utsikt som må karakteriseres som helt spesiell. Huset vender direkte sydover og med ufattelig mange vinduer har vi en panoramautsikt over sundet som deler kommunen i to, og det gir oss en fantastisk følelse. Noen ganger blir man bare stående å måte av synet som møter en når man står opp om morgen.

For du vet; vi kan ha noen fine sommerdager av og til, og de gangene de inntreffer gleder jeg meg som et barn til å stå opp. Da kan jeg rusle ned trappen og kjenne at huset allerede har begynt å bli oppvarmet av solen. Deretter lager jeg meg en kopp kaffe og går ut på den store terrassen vi har rett på utsiden av skyvedøren. Der kan jeg stå og iaktta morgensolen som stiger opp i øst og kjenne at varmen siger inn i kroppen. Jeg kan også speide utover sundet som ligger der helt blikk stille og speiler fjellene fra den motsatte siden. Det er så vakkert at det knapt kan begripes.

Slik vil solen fortsette sin ferd over fjellene mens den beveger seg mot vest, til den til slutt forsvinner bak fjellet som ligger like vest for huset vårt. Det kan være noen rent magiske dager, det kan jeg love deg.

Du må oppleve det!

Som du skjønner av overskriften: jeg anbefaler virkelig at du opplever Nord-Norge – både om vinteren og sommeren – for det er virkelig spektakulært her oppe. Det høres kanskje ut som selvskryt, og det er kanskje en smule av dét også med i bildet, men det er virkelig ikke meningen. Jeg mener fra bunnen av hjertet mitt at dette er blant de vakreste stedene som finnes i verden, og hvis man har litt godt vær om sommeren så kan man bare beholde alle verdens sandstrender for min del – dette er nemlig noe helt annet.

Lofoten og Vesterålen

Lofoten og Vesterålen må oppleves!

Jeg anbefaler at du kommer deg et godt stykke nordover, men for å være helt ærlig: passerer du polarsirkelen har du gjort et godt stykke arbeid, men jeg mener allikevel at du må komme enda lenger nord – Lofoten eller deromkring kanskje. Hvis du synes en slik tur blir for dyr å cashe ut så vil jeg råde deg til å sjekke STK Finans om hjelp – der får du konsise svar og kan bestille billetten din nordover bare i løpet av et par dager. (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

For å komme med et konkret tips: å oppleve Lofoten og Vesterålen på en krispy høstdag er noe som man burde få med seg her i livet. Og hvorfor ikke ta begge destinasjoner på den samme turen! De ligger ikke så langt fra hverandre og begge har stor sjarm å by på. Vesterålen har flere flotte reisemål, og for eksempel kan Andøya være en bra destinasjon.

Lofoten trenger man vel knapt nok å si noe mer om, ettersom vi der pepres av reiselivsreklame nesten uansett hvor man vrir eller vender seg. Man ja: det er verdt det! Personlig kan jeg si at jeg feiret noen rolige påskedager i full snøstorm på en rorbu i Nusfjord! Det var spesielt, det, for da var vi nesten alene på hele rorbuanlegget. En fantastisk rolig feiring med god mat, spaserturer og avslapping i koselige omgivelser. Det burde prøves – ikke mer å si om det. Jeg ville imidlertid ventet til den verste turisttrafikken har lagt seg for å være ute i Lofoten på sommerstid er ikke spesielt hyggelig, og det er egentlig ikke det ‘sanne’ Lofoten som venter på deg da. Bobilkøer og store laster med turister på busser virker ikke spesielt fristende, men det må du naturligvis velge selv.

Vinteren er spesiell

Avslutningsvis vil jeg si at vinteren er helt spesiell nordpå og du har naturligvis fått med deg det jeg skrev om nordlyset på forsiden. Som sagt er dette noe som må oppleves med egne øyne ettersom et foto eller en film aldri kan rettferdiggjøre prakten dette faktisk utstråler. Det er magisk – intet mer å si om den saken.

I tillegg kan jeg omtrent love deg snø – mengder av snø! Det er litt forskjellig fra resten av landet, og når man får de deilige og kalde vinterkveldene med knirkesnø under skoene har man det virkelig godt!

SOm du ser så er det mange ting som venter på deg her nordpå, og det er ikke bare natur og lys. Folket er vennlige og du er nesten garantert å få en hyggelig opplevelse. Det er bare å pakke snippesken og begi seg i vei.

Vær så snill!